Department of Sociology

Nacionalni kongres HSD-a

Nacionalni kongres HSD-a

Na Nacionalnom kongresu Hrvatskog sociološkog društva „Privatno, javno, zajedničko: sociologija i Hrvatsko društvo danas“ održanom 22. i 23. ožujka u Staroj gradskoj vijećnici Grada Zagreba, nastavnici Odjela za sociologiju aktivno su sudjelovali i održali sljedeća izlaganja:

Mirko Petrić i Željka Zdravković – „Broadsheet, mid-market, tabloid“: konstituiranje javnosti u političkim rubrikama hrvatskih dnevnih listova (1998.-2010.)

Valerija Barada – Kreativni rad i socijalna isključenost žena

Mirko Petrić i Inga Tomić Koludrović – Globalizacija u jadranskom priobalju: javni prostori i kruzerski turizam

Saša Božić (zajedno sa Simonom Kuti iz Instituta za migracije i narodnosti) – Oblici migrantskog transnacionalizma: između javnoga i privatnoga

Jadranka Čačić-Kumpes bila je članica akademskog odbora kongresa, sudjelovala je na okruglom stolu „Sociologija u srednjoj školi“, moderirala sesiju 4 i održala uvodnu riječ na okruglom stolu „Društveno-znanstveno izdavaštvo u Hrvatskoj – treba li to kome?“ koju je moderirao Mirko Petrić.

Vjeran Katunarić održao je plenarno izlaganje posvećeno obilježavanju 100. godišnjice rođenja Rudija Supeka.

U svojstvu novoizabranog predsjednika Hrvatskog sociološkog društva, Saša Božić održao je i nastupni govor na temu - O "nepotrebnoj" sociologiji: ontologiziranje agresivnog individualizma i delegitimiranje društvenih znanosti.

Program kongresa možete naći ovdje. 

Content