Odjel za sociologiju

Studentske obavijesti

Doc. dr. sc. Željka Tonković - Makrosociološke teorije - 9. listopada 2020.

Doc. dr. sc. Željka Tonković održat će prvi susret sa studentima na kolegiju Makrosociološke teorije u četvrtak 15. listopada u predavaonici 121 po sljedećem rasporedu: studenti s početnim slovom prezimena od A do L u 12 sati, a studenti s početnim slovom prezimena od M do Ž u 13 sati.

 
Obavijest o izvanrednom Erasmus+ natječaju za studijski boravak - 7. listopada 2020.

Obavijest o izvanrednom Erasmus+ natječaju za studijski boravak
Otvoren je izvanredni natječaj za Erasmus+ mobilnost u svrhu studijskog boravka za *ljetni semestar* ak. god. 2020./2021.Cjelokupni tekst natječaja, uvjete prijave, iznose stipendija za različite države i postupak prijave možete pronaći na stranicama Ureda za međunarodnu suradnju, na poveznici:

https://www.unizd.hr/suradnja/obavijesti-i-natjecaji

Rok za prijavu je do 31. listopada 2020. godine.

Ukoliko se odlučite prijaviti na ovaj natječaj, prije prijave se obavezno javite asistentici Mariji Šarić na e-mail msaric1@unizd.hr zbog dogovora o odabiru sveučilišta, kao i u slučaju pitanja i nedoumica.

 
Klasične sociološke teroijie: pozitivistički pristupi - 7. listopada 2020.

Klasične sociološke teroijie: pozitivistički pristupi
Obavještavaju se studenti druge godine koji slušaju Klasične sociološke teorije: pozitivistički pristupi da će se prvi susret i nastava održati u ponedjeljak 12. listopada po rasporedu: studenti čija prezimena počinju na B-Marić u 9 sati, a grupa u kojoj su studenti/ice prezimena Marinović - Vladić u 10.30 sati.

 
Klasične sociološke teorije - pozitivistički pristupi - 6. listopada 2020.

Klasične sociološke teorije: pozitivistički pristupi 

Obavijest studentima druge godine preddiplomskog studija da će se prvi susret i dogovor oko održavanja nastave iz kolegija Klasične sociološke teorije: pozitivistički pristupi održati u ponedjeljak 12. 10. u 9 sati, u dvije grupe po 15-20 studenata, druga grupa u 10.30 sati. Seminarske vježbe se neće održati ovaj četvrtak u 8.10.

 

 

 
Uvod u znanstveno komuniciranje - početak nastave - 6. listopada 2020.

Nastava iz kolegija Uvod u znanstveno komuniciranje  započinje 9.10.2020. u 12h, u prostoriji 121.

 
Sociology of identity - početak nastave - 6. listopada 2020.

Nastava iz kolegija Sociology of identity započinje 9.10.2020. u 15h, u prostoriji 121.

 
Kvalitativno terensko istraživanje - početak nastave - 2. listopada 2020.

Kvalitativno terensko istraživanje - početak nastave

Mole se studenti/ce koji u akademskoj godini 2020./2021. slušaju kolegij Kvalitativno terensko istraživanje da se jave izv. prof. dr. sc. Valeriji Barada na vbarada@unizd.hr sa svojim AAI računom i @gmail adresom.

 
Izgradnja teorije u sociologiji - početak nastave - 2. listopada 2020.

Izgradnja teorije u sociologiji - početak nastave

Mole se studenti/ce koji u akademskoj godini 2020./2021. slušaju kolegij Izgradnja teorije u sociologiji da se jave izv. prof. dr. sc. Valeriji Barada na vbarada@unizd.hr sa svojim AAI računom i @gmail adresom.

 
Online diskusija: Kako je raditi u civilnom društvu? - 11. rujna 2020.

Online diskusija: Kako je raditi u civilnom društvu?

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva sve one koje zanima rad u udrugama na online diskusiju koja će se održati preko platforme Zoom u ponedjeljak 21.9. od 17 do 18.30h, s naslovom “Kako je raditi u civilnom društvu?”. Diskusiju će voditi Morana Starčević (Inicijativa mladih za ljudska prava) i Diana Bekavac (K-Zona, VoxFeminae), a prije svega je namijenjena mladim ljudima koji bi htjeli započeti karijeru u civilnom društvu ili se uključiti u rad udruga na neki drugi način. Mladi će imati prilike postaviti pitanja koja ih zanimaju, a u publici će biti i predstavnici organizacija civilnog društva koji će također imati prilike podijeliti svoje savjete ili komentare. Pozvani su i oni koji rade u civilnom društvu da se pridruže otvorenoj diskusiji i podijele svoja iskustva. Ovaj događaj organiziran je u sklopu Social Innovators projekta, a čiji je cilj adresirati visoku nezaposlenost mladih koji su završili društveno-humanističke smjerove te nizak interes za rad u civilnom društvu i izazove koje udruge imaju s privlačenjem i zadržavanjem kvalitetnih kadrova. Za sudjelovanje se potrebno unaprijed registrirati ovdje: https://zoom.us/meeting/register/tJYkfuCoqDkqGNHTVPwgZlKOSwT6QUyDYZBj

Informacije o panelisticama:

Diana Bekavac je voditeljica financija K-Zone, izdavača portala VoxFeminae, s iskustvom u aktivizmu, financijama, prodaji, društvenom poduzetništvu, networkingu, pitchanju.

Morana Starčević je izvršna direktorica Inicijative mladih za ljudska prava, s višegodišnjim iskustvom u osmišljavanju, provođenju i izvještavanju projekata, edukacija za mlade i osiguravanju održivosti organizacije. Facebook event:https://www.facebook.com/events/683631335580047 Za više informacija o projektu pratite: https://www.social-innovators.eu/ Projekt Social Innovators je financiran od strane Islanda, Norveške i Lihtenštajna kroz EEA and Norway Grants Fond za zapošljavanje mladih.

Projekt sufinancira Ured za udruge Republike Hrvatske. Projekt provode: Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatska, Kulturno Izobraževalno Društvo Pina iz Slovenije, Nacionalna škola menadžmenta iz Bugarske i Østfold University College iz Norveške.

 
Natječaj za prijavu radova za novi broj Psihoteke je još uvijek otvoren do 1. 10. 2020. - 4. rujna 2020.

Natječaj za prijavu radova za novi broj Psihoteke je još uvijek otvoren do 1. 10. 2020. Vas pozivamo da slobodno podijelite s nama svoje istraživačke, pregledne, stručne radove, skraćene diplomske/završne radove te time pomognete u promicanju psihologije te drugih srodnih znanosti (pedagogija, sociologija i sl.)!

Vaš rad mora sadržavati:

-sažetak (na hrvatskom i na engleskom jeziku)- s maksimalno 1500 znakova, sažetak bi trebao uključivati kratku teorijsku podlogu, cilj i metodologiju istraživanja, osnovne rezultate te zaključak
-ključne riječi- 5-7 pojmova na hrvatskom i na engleskom jeziku
-tekst rada (do 15 kartica, struktura članka, slike i tablice uređene po APA standardima te referenciranje po APA standardima, cjeloviti popis literature)

Ako želite da Vaš rad krasi idući broj časopisa Psihoteke prijavite se!
Veselimo se suradnji s Vama!

Uredništvo Psihoteke 

https://forms.gle/P4Sb8XGVAKVucEB67

 
OBAVIJEST STUDENTIMA I STUDENTICAMA 1.GODINE (vezano za kolegi RANA SOCIJALNA MISAO) - 27. ožujka 2020.

Poštovane kolegice, poštovani kolege, nadajući se da ćemo se uskoro naći u našoj učionici i baviti se našim uobičajenim aktivnostima, upućujem vam ove riječi s namjerom da vas ohrabrim i umirim, te uputim na skrb o vlastitom zdravlju i zdravlju vama bliskih osoba.

Kada se prilike počnu normalizirati toliko da ćemo biti rasterećeni od ovih sadašnjih briga, potražite i pročitajte nešto od ovih tekstova:

Platon, Država, Naklada Jurčić, Zagreb, više izdanja (IV i VIII knjiga) Aristotel, Nikomahova etika, Globus/SNL, Zagreb, više izdanja (predgovor Danila Pejovića i VI knjiga) Aristotel, Politika, Globus/SNL, Zagreb, više izdanja, (predgovor Zvonka Posavca i III knjiga)

Ratko Čorić

 
Sveučilište u Zadru svojim studentima i djelatnicima daruje ulaznice za kulturna događanja u Zadru - 14. prosinca 2018.

Na dnu mrežne stranice Sveučilišta u Zadru potražite poveznicu pod "Izdvojeno" naziva Kulturna događanja - ulaznice. Klikom na poveznicu doći ćete na stranicu na kojoj možete vidjeti popis događanja za koja se daruju ulaznice.  Svoju besplatnu ulaznicu možete rezervirati slanjem poruke na e-adresu ulaznice@unizd.hr do roka napisanog pored svakoga navedenog događanja. Poruka treba sadržavati ime i prezime djelatnika ili studenta i naziv događanja za koji se ulaznica rezervira. Broj ulaznica je ograničen i napisan pored događanja. Ulaznice se dodjeljuju prema redu slanja/primanja rezervacija do podjele svih ulaznica.