Odjel za sociologiju

Tijelo i društvo: konzumerizam, umjetna inteligencija i društvene posljedice/Body and Society: Consumerism, AI and Social Consequences

MEĐUNARODNI SIMPOZIJ, 5. i 6. LIPNJA 2023.

Tijelo i društvo: konzumerizam, umjetna inteligencija i društvene posljedice/Body and Society: Consumerism, AI and Social Consequences

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na međunarodni simpozij Tijelo i društvo: konzumerizam, umjetna inteligencija i društvene posljedice /Body and Society: Consumerism, AI and Social Consequences koji će se održati na Odjelu za Sociologiju Sveučilišta u Zadru 5. i 6. lipnja 2023.
Tijekom dvodnevnog simpozija ugledni međunarodni stručnjaci, profesor Mike Featherstone i Dr Tomoko Tamari sa Goldsmiths Sveučilišta u Londonu (UK) održat će predavanja pod naslovom Consumer Culture and its Futures: Dreams and Consequences (prof. Mike Featherstone) i Artificial intelligence and the materiality of the body (Dr Tomoko Tamari) nakon kojih će uslijediti diskusijski forum. U nastavku programa, u okviru kulturnog foruma s gostujućim predavačima razgovaramo o njihovom dugogodišnjem uredničkom iskustvu u svjetski poznatim časopisima Theory, Culture & Society i Body & Society kao i novim trendovima u sektoru akademskog izdavaštva.
Međunarodni simpozij organizira Odjel za sociologiju, Sveučilište u Zadru u suradnji i uz podršku Hrvatskog sociološkog društva (HSD-a). Program se održava u prostorijama Sveučilišta u Zadru na engleskom jeziku.
Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.
Program i plakat simpozija možete pogledati na poveznici

Content