Odjel za sociologiju

Suradnja Odjela za sociologiju na projektu

Suradnja Odjela za sociologiju na projektu

Uz potporu programa Kreativne Europe Europske unije realizirana je suradnja Odjela za sociologiju na projektu „Testing Ground: Reparative Practices for New Cultural Ecosystem“. Projekt je razvila udruga Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva u suradnji s partnerima iz Poljske i Slovenije (umjetničke udruge Zakole, Maska i CONA), pri čemu je Sveučilište u Zadru pridruženi partner. 
U sklopu projektnih aktivnosti, izv. prof. dr. sc. Željka Tonković održala je interdisciplinarni praktikum o održivom turizmu. Praktikum se održao u četvrtak, 23. svibnja na otoku Molatu, uz sudjelovanje zadarskih studenata/ica, uključujući Ivanu Grgec i Anamariju Grgurinović s Odjela za sociologiju. 
Program je završio u ponedjeljak, 27. svibnja na Odjelu za sociologiju održavanjem javnog razgovora o mogućnostima interdisciplinarnih suradnji, gdje su umjetnice/i iz Poljske i Slovenije predstavile rad svojih udruga studentima/icama. Razgovor je vodio Luka Antonina, mag. soc., a sudjelovali su Brane Zorman (CONA) te članice grupe Zakole iz Poljske, koja predstavlja uspješan primjer transdisciplinarne i dugoročne suradnje između umjetnika, aktivista, teoretičara i biologa.

Content