Odjel za sociologiju

Sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji

Sudjelovanje  na međunarodnoj konferenciji

Izv. prof. dr. sc. Valerija Barada i dr. sc. Marija Šarić su u razdoblju od 21. - 23. travnja 2022. sudjelovale na International Labour Process Conference: „Labour Mobility and Mobilization of Workers“ gdje su u suautorstvu održale izlaganje „Neither here nor there: experiences of discontinuity in women’s circular labour migrations“. 
Također, izv. prof. dr. sc. Valerija Barada, Jasna Račić, mag. soc., Blanka Čop, mag. soc. i Sara Čović, mag soc. održale su izlaganje pod nazivom „Labouring, caring, and family rearing: multiple burdens of employment and housework in Croatia“, u kojem su predstavile preliminarne rezultate kvantitativnog istraživanja u okviru projekta „Utjecaj javnih politika na kvalitetu obiteljskog i radnog života te na demografsku sliku Hrvatske - prostori promjene“, financiranog iz Europskog socijalnog fonda.
Radi se o međunarodnoj konferenciji iz područja sociologije rada, industrijskih odnosa i radnog procesa. Tema konferencije ove godine usmjerena je na teorijsko razumijevanje radne mobilnosti, radnih migracija te mobilizaciju radnika/ca, kao i značenja koju migracije imaju za radni proces i pitanja rada općenito. Ove godine organizirana je po četrdeseti puta, i to na Sveučilištu u Padovi, Italija, te na daljinu.
Više o konferenciji možete pronaći na ILPC 2022ILPC 2022 1 poveznicama