Odjel za sociologiju

Projekt – mobilnost – poziv za studente/ice

Natječaj za sudjelovanje u projektu ''Neustrašiva politika:municipalistički pokreti''

Projekt – mobilnost – poziv za studente/ice

Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru, Odsjek za ekonomiju Sveučilišta u Barceloni te Institut za europske urbane studije Sveučilišta Bauhaus u Weimaru surađuju na Erasmus+ BIP (Blended Intensive Program) projektu o municipalističkim pokretima, odnosno pokretima usmjerenima na jačanje lokalne razine upravljanja zajednicama.
Municipalistički se pokreti zalažu da se odluke o važnim pitanjima za zajednicu donose u samim tim zajednicama te da ti procesi odlučivanja budu inkluzivni na način da obuhvaćaju što više aktera iz zajednice. Srž municipalističkih pokreta čini ideal upravljanja „odozdo“, od strane „običnih“ ljudi.
U okviru projekta 5 studenata/ica Odjela za sociologiju, koji studiraju na diplomskoj razini studija, sudjelovat će tijekom ljetnog semestra 2022./2023. godine u on-line susretima s kolegama/icama iz Barcelone i Weimara, a koji će biti posvećeni teoriji i praksi municipalističkih pokreta. Dodatno, u periodu od 30. 04. 2023. do 12. 05. 2023., ti će studenti s kolegama iz Barcelone i Weimara provesti istraživanje manjeg opsega o municipalističkim inicijativama u Zagrebu. Provedeno istraživanje može biti i sastavni dio diplomskog rada.

Za sudjelovanje u projektu dodjeljuje se 5 ECTS boda, a troškovi sudjelovanja u projektu pokriveni su projektnim sredstvima. Bodovi se upisuju u dopunsku ispravu o diplomi.
Pozivamo studentice i studente da se prijave za sudjelovanje u projektu.
Uvjeti natječaja su:

  • upisan diplomski studij sociologije na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru;
  • poznavanje engleskog jezika na razini B2;
  • pozitivno ocijenjeno motivacijsko pismo (do 500 riječi o motivaciji za sudjelovanjem u projektu).

Prednost pri odabiru sudionika/ica u projektu imat će studenti/ce koji/e nemaju prethodnog iskustva sudjelovanja u Erasmus programima studentske razmjene.
Molimo zainteresirane studentice i studente da svoje prijave (1. životopis, 2. dokaz o poznavanju engleskog jezika (npr. prijepis ocjena iz kolegija na engleskom jeziku), 3. motivacijsko pismo) pošalju izv. prof. dr. sc. Karin Doolan.
Rok za prijave: 12. 12. 2022.
Odluka o sudionicima/cama biti će donesena do 16. 12. 2022.
O rezultatima natječaja će svi sudionici biti obaviješteni putem elektroničke pošte.