Department of Sociology

Otvoreni dan sociologije 2022./2023.

Otvoreni dan sociologije 2022./2023.

Odjel za sociologiju 19. i 20. prosinca 2022. godine organizira peti Otvoreni dan sociologije koji će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.
U ponedjeljak, nakon promocije prvostupnika i dodjele pohvala najboljim studentima, slijedi razgovor s Jan Marie Fritz, PH.D. (University of Cincinnati, University of Johannesburg) o karijerama u kliničkoj i primijenjenoj sociologiji. Program prvog dana zaključit će razgovor s alumnijima Kristinom Krstić (Strukovna škola Vice Vlatkovića), Antonellom Kuzmom (@roditeljisasvrhom) i Petrom Sinovčić (Udruga Domine).
Za utorak je najavljeno predstavljanje projekta „Utjecaj javnih politika na kvalitetu obiteljskog i radnog života te na demografsku sliku Hrvatske - prostori promjene” koji pokazuje s kakvim se prilikama u kontekstu rada i skrbi susreću obitelji s maloljetnom djecom u Hrvatskoj. Program će zaokružiti izlaganja izvrsnih diplomskih radova s temama kvalitete života, mentalnog zdravlja u visokom obrazovanju i identiteta djece branitelja Domovinskog rata.
Pozivamo zainteresirane studente i studentice, kao i nastavnike i nastavnice da nam se pridruže.

Program 

Content