Department of Sociology

Održana radionica u projektu

Održana radionica u projektu

Na Odjelu za sociologiju se u srijedu, 20. 3. 2024. održala radionica u sklopu projekta SURF and SOUND 2.0 – Support, Unite, Respond, Fight to Stop Online Violence koji provodi udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi empancipiran., a s kojom Odjel kontinuirano surađuje.
Cilj projekta je podizanja svijesti o raširenosti online nasilja nad ženama te formiranje mehanizama njegove prevencije i suzbijanja. Udruga B.a.B.e. provodi ga u partnerstvu s Agencijom za elektroničke medije, a pridruženi partneri su Ravnateljstvo policije i Pravosudna akademija.

Radionica se bavi su raznim oblicima online nasilja i s njima povezanim pravnim regulativama, kao i postupanjem u slučajevima online nasilja te psihološkim aspektima online viktimizacije. Navedene teme prepoznate su kao ključni potrebni aspekti dodatne edukacije policijskih službenika provođenjem istraživanja o iskustvima online nasilja u praksi, u kojem je sudjelovalo ukupno 187 policijskih službenika s različitih stacionarnih područja unutar Republike Hrvatske. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz programa Rights, Equality and Citizenship (2014-2020) te sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Content