Department of Sociology

Nastavak projekta IDEA-net

Nastavak projekta IDEA-net

Projekt IDEA-net ("Expanding the network of Inclusion, Diversity, Equity and Access practitioners in higher education through institutional capacity building") se nastavio trećim sastankom projektnog konzorcija na Erasmus sveučilištu u Rotterdamu te u organizaciji sveučilišnog IDEA centra. Suradnici na projektu s Odjela za sociologiju su izv. prof. dr. sc. Karin Doolan i Pavao Parunov, mag.soc., koji su 31. siječnja i 1. veljače 2024. sudjelovali na sastanku. 
Projektni tim je u 2023. dovršio prikupljanje slučajeva dobrih praksi s ciljem izrade online repozitorija dobrih praksi te je dovršio i rad na vodiču za visokoobrazovne institucije koje žele unaprijediti svoje prakse inkluzivnosti. U 2024., projektni tim nastavlja rad na organizaciji webinara za relevantne dionike i izgradnji zajednice dionika u području inkluzivnosti visokog obrazovanja. 
Sveučilište u Zadru je partner na projektu, zajedno sa Sveučilištem u Ljubljani, University College Dublin, Sveučilištem u Beogradu, Knowledge Innovation Centre s Malte i nositeljem projekta Erasmus Sveučilište u Rotterdamu. Više o projektu možete saznati na poveznici

Content