Odjel za sociologiju

Međunarodno predavanje – prof. dr. sc. Mikea Featherstonea

Međunarodno predavanje – prof. dr. sc. Mikea Featherstonea

Prof. dr. sc. Mike Featherstone (Goldsmiths, University of London, UK) održat će gostujuće predavanje pod nazivom The Body in Consumer Culture: Image, Transformation and Affect u okviru kolegija Tijelo i društvo na Odjelu za sociologiju u srijedu 27. travnja  s početkom u 11 sati putem zoom platforme.
Predavanje je dio obavezne nastave u kolegiju Tijelo i društvo na drugoj godini diplomskog studija te izborne nastave u okviru kolegija Kulturna teorija na trećoj godini preddiplomskog studija sociologije.
Predavanju mogu prisustvovati i drugi zainteresirani studenti/ce i nastavnici/e Sveučilišta u Zadru koji svoje sudjelovanje trebaju prijaviti organizatorici predavanja doc. dr. sc. Željki Zdravković na zzdravko@unizd.hr. Poveznica na zoom će biti dostupna nakon prijave.
Mike Featherstone je profesor sociologije na Goldsmithsu na Sveučilištu u Londonu. Osnivač je i urednik časopisa Theory, Culture & Society kao i serijala knjiga Theory, Culture & Society. Glavni je urednik časopisa Body & Society. Autor je dviju knjiga Consumer Culture and Postmodernism (2. izdanje 2007.) i Undoing Culture: Globalization, Postmodernism and Identity (1995). Koautor je knjige Surviving Middle Age (1982). Urednik je više od desetak knjiga i autor brojnih članaka u časopisima i poglavlja u knjigama o društvenoj i kulturnoj teoriji, potrošačkoj i globalnoj kulturi, starenju i tijelu. Njegove knjige i članci prevedeni su na šesnaest jezika. Kao gostujući profesor boravio je u Barceloni, Ženevi, Kyotou, Recifeu, São Paulou, Singapuru, Tokiju i Vancouveru