Odjel za sociologiju

Javna sociologija - Kriza i budućnost hrvatskog ribarstva

Javna sociologija - Kriza i budućnost hrvatskog ribarstva

U četvrtak, 9. veljače 2023. s početkom u 18 sati, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, održat se Javna sociologija pod nazivom Kriza i budućnost hrvatskog ribarstva. Tom prigodom ugostit ćemo doc. dr. sc. Branka Ančića s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, kao i naše kolege, doc. dr. sc. Dražena Cepića i doc. dr. sc. Ivana Puzeka, sa zadarskog Odjela za sociologiju; a koji će nam predstaviti rezultate projekta „Održivo ribarstvo: društveni odnosi, identitet i zajedničko upravljanje jadranskim ribolovnim resursima“. 
Premda je ribarstvo do sada u hrvatskoj znanosti i visokom školstvu većinom istraživano u kontekstu morske biologije, agronomije i drugih prirodnih i tehničkih znanosti, kroz projekt se ono uspostavlja kao predmet sociološkog istraživanja. Cilj ovoga projekta, koji se provodi na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru, pod financiranjem Hrvatske zaklade za znanost, nadopuniti je područje znanja o ribarstvu u Hrvatskoj kroz istraživanje samih ribara, njihovih vrijednosti, želja, načina života, motivacije, društvenih odnosa i drugih tradicionalno socioloških tema. 
Program se održava u sklopu ciklusa javnih predavanja i rasprava – Javna sociologija, u organizaciji Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru, u suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar te uz financijsku podršku Hrvatskog sociološkog društva i Sveučilišta u Zadru.
Radujemo se vašem dolasku, a prijenos događanja možete pratiti i uživo putem naše Facebook stranice – Javna sociologija Zadar.