Odjel za sociologiju

Okrugli stol o stanovanju u jezgrama povijesnih gradova

Mr. sc. Mirko Petrić sudjelovao je na okruglom stolu o priuštivosti stanovanja u uvjetima globalne financijalizacije sektora, koji se osobito osvrnuo na stanovanje u jezgrama povijesnih gradova na istočnoj obali Jadrana. Rasprava je održana 17. srpnja 2021. u Šibeniku, u okviru manifestacije Filmska subota na Baroneu.
Razgovoru je prethodila projekcija dokumentarnog filma „Izbačeni“ švedskog redatelja i novinara Fredrika Gerttena, koji pokušava objasniti različite čimbenike koji čine stanovanje jednim od gorućih svjetskih problema.
Okrugli stol je vodila Tea Truta iz Društva arhitekata Split (DAS), a u njemu su sudjelovali Mate Rupić (krajobrazni arhitekt), Tamara Bjažić Klarin (članica Društva arhitekata Šibenik s Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu), Petar Mišura (pročelnik Upravnog odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj u Gradu Šibeniku), te Mirko Petrić (sociolog i viši predavač na Sveučilištu u Zadru).
Razgovoru su nazočili i predstavnici europskih partnera organizatora Tvrđave kulture Šibenik u projektu Connecting Cinemas in Rural Areas (Povezivanje kina u ruralnim područjima), koji se sufinancira iz EU fonda Kreativna Europa.
Više o filmu i temi okruglog stola možete pročitati ovdje.

Theme picker