Department of Sociology

Odjel za sociologiju ugostio Fullbright stipendisticu prof. dr. sc. Damlu Isik

Odjel za sociologiju ugostio Fullbright stipendisticu prof. dr. sc. Damlu Isik

Prof. dr. sc. Damla Isik, izvanredna profesorica antropologije sa Sveučilišta Regis, SAD, provest će ljetni semestar akademske godine 2017./2018. na Odjelu za sociologiju, gdje će predavati kolegij "Women and Gender in the Middle East" za diplomsku razinu studija, a održat će i doktorsku radionicu na Međunarodnom združenom doktorskom studiju Sociologije regionalnog i lokalnog razvoja. Sudjelovat će na Međunarodnom poslijediplomskom tečaju "Divided Societies" na Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku u svibnju 2018. godine, a tijekom proljeća će održati i javnosti otvoreno predavanje o svojim istraživačkim nalazima.

Prof. dr. sc. Isik je došla kao stipendistica Fullbright programa Vlade Sjedinjenih Američkih Država. Doktorirala je iz antropologije na Svečilištu Arizona. Na diplomskoj je razini završila ženske studije, dok je na preddiplomskoj završila studij engleskoga jezika i književnosti.

U svojim se istraživanjima bavi ženskim radom u Turskoj, kao i humanitarnim udrugama i pomoći te siromaštvom u kontekstu Srednjeg Istoka.

Tijekom 2017. godine započela je novo istraživanje o važnosti orodnjene proizvodnje hrane koju proučava kroz procese urbanizacije, lokalnog upravljanja i razvoja turizma u Turskoj.

Content