Odjel za sociologiju
Ciklus Javne sociologije

Ciklus Javne sociologije

U četvrtak, 28.3. u zadarskoj Gradskoj knjižnici dr. sc. Nikola Petrović s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu održat će javno predavanje pod naslovom „Podijeljena Europska Unija, podijeljena Hrvatska?“. Predavanje će se održati u sklopu programa Javne sociologije, u organizaciji Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru.
Pridružite nam se na ovom zanimljivom predavanju i zajedničkoj raspravi u četvrtak, 28.3. od 18 sati (Multimedijalna dvorana GKZD).

Pročitaj više
Ciklus Javne sociologije
Održana radionica u projektu

Održana radionica u projektu

Na Odjelu za sociologiju se u srijedu, 20. 3. 2024. održala radionica u sklopu projekta SURF and SOUND 2.0 – Support, Unite, Respond, Fight to Stop Online Violence koji provodi udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi empancipiran., a s kojom Odjel kontinuirano surađuje.
Cilj projekta je podizanja svijesti o raširenosti online nasilja nad ženama te formiranje mehanizama njegove prevencije i suzbijanja. Udruga B.a.B.e. provodi ga u partnerstvu s Agencijom za elektroničke medije, a pridruženi partneri su Ravnateljstvo policije i Pravosudna akademija.

 

Pročitaj više
Održana radionica u projektu

Content