Department of Sociology
Erasmus pripremni posjeti

Erasmus pripremni posjeti

Dr.sc. Valerija Barada je u sklopu Erasmus pripremnih posjeta bila na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Trentu od 20.11. do 24.11.2012. godine. Kao ECTS i koordinatorica za mobilnost sudjelovala je u administrativnoj pripremi studentske mobilnosti za Združeni diplomski studij Kulturne sociologije. U znanstveno-nastavnom dijelu njenog posjeta, sudjelovala je u nastavi te održala nekoliko sastanaka s dekanom prof.dr.sc. Giuseppeom Sciortinom i prof.dr.sc. Giolom Feleom, kao i nizom drugih profesora/ca, tijekom kojih je dogovorena buduća suradnja dvaju Odjela za sociologiju.
Pročitaj više
Erasmus pripremni posjeti
Europska mreža kulturnih centara

Europska mreža kulturnih centara

Na kongresu Europske mreže kulturnih centara (ENCC), održanom između 15. i 17. studenoga 2012. na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu pod nazivom „Culture of Place: Place of Culture“ nastupilo je više nastavnika Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru. Prof. dr. sc. Vjeran Katunarić održao je 15. studenog uvodno izlaganje panela s naslovom „Toward the New Role of Cultural Centres: Social Inclusion and Cultural Creativity“. Prof. dr. sc. Saša Božić bio je 16. studenoga voditelj i uvodni izlagač okruglog stola s naslovom „Cultural Centres in Transnational Space“, na kojem je također izlagao i mr. sc. Mirko Petrić, na temu „Spaces of Culture and Spaces of Flows“. Više o konferenciji možete doznati ovdje.
Pročitaj više
Europska mreža kulturnih centara
Predavanje o medijima

Predavanje o medijima

Mr. sc. Mirko Petrić održao je 16. studenoga 2012. uvodno izlaganje u drugi dan regionalne medijske konferencije „Traditional Media Values in the New Media Environment“, održane u Novinarskom domu u Zagrebu. Više o izlaganju i konferenciji možete naći ovdje.
Pročitaj više
Predavanje o medijima
Panel rasprava

Panel rasprava

U panel raspravi „US elections 2012“, održanoj 7. studenog 2012. na Sveučilištu u Grazu, mr. sc. Mirko Petrić održao je uvodno izlaganje o medijskim aspektima kampanje. S uvodnim izlaganjima o drugim aspektima kampanje, u raspravi su sudjelovali Roberta Maierhofer (CIAS, Graz), Barbara Ratzenböck (CIAS, Graz) i Rüdiger Kunow (Sveučilište u Potsdamu).
Pročitaj više
Panel rasprava

Content