Department of Sociology

Izlaganje Mirka Petrića na 11. Međunarodnoj konferenciji istraživanja o kulturnoj politici (ICCPR)

Izlaganje Mirka Petrića na 11. Međunarodnoj konferenciji istraživanja o kulturnoj politici (ICCPR)

Mr. sc. Mirko Petrić održao je 25. ožujka 2021. priopćenje s naslovom “Decoding culture: creating inclusive cultural policies” („Dekodiranje kulture: stvaranje uključivih kulturnih politika“) na 11th International Conference on Cultural Policy Research – ICCPR) (11. Međunarodnoj konferenciji istraživanja o kulturnoj politici).

Konferencije ICCPR, koje se održavaju bijenalno od 1999. godine, spadaju među najvažnije kanale prezentacije istraživanja u području kulturne politike. Ovogodišnje izdanje ICCPR, u razdoblju od 23. do 26. ožujka, organiziralo je Sveučilište Doshisha iz Kyota, u suradnji s Japanskom asocijacijom za proučavanje kulturne politike. Zbog pandemijskih uvjeta, konferencija je održana preko internetske platforme.

Izlaganje mr. sc. Mirka Petrića održano je kao dio međunarodno recenziranog panela unutar kojega su predstavljeni znanstveni prioriteti i prvi nalazi projekta European Inventory of Societal Values of Culture as a Basis for Inclusive Cultural Policies in the Globalizing World - INVENT (Europsko popisivanje društvenih vrijednosti kulture kao temelj uključivih kulturnih politika u globalizirajućem svijetu), koji se financira iz programa istraživanja i inovacija Obzor 2020 Europske unije, a odvijat će se do 2023. godine.

Više o konferenciji ICCPR Kyoto 2021 možete naći ovdje.
Više o projektu INVENT na poveznicama: https://cordis.europa.eu/project/id/870691 i https://inventculture.eu/

 

Content