Department of Sociology

Gostujuće predavanje - Damla Isik (Sveučilište Regis, SAD)

Gostujuće predavanje - Damla Isik (Sveučilište Regis, SAD)

U organizaciji Odjela za sociologiju i Hrvatskog sociološkog društva - podružnice Zadar, u utorak, 14. svibnja 2019., s početkom u 19 sati, u učionici 203 u zgradi Sveučilišta u Zadru na rivi, održat će se predavanje profesorice Damle Isik (Sveučilište Regis, SAD) na temu „Politics of Care Work and the Family: Contours of Neoliberalism and Women’s Rights in Turkey“.

Profesorica Isik je prošle godine bila Fulbright stipendistica na Odjelu za sociologiju, a ove se godine vraća s proširenom i dorađenom temom o stanju ženskih prava u Turskoj. U ovom će predavanju posebnu pažnju posvetiti temi skrbi (skrbnički rad, eng. care work). Analizom ženskog skrbničkog rada u i za obitelj, otkrivaju se formalne i neformalne patrijarhalne prakse regulacije ženskih života. Te prakse u suvremenoj neoliberalnoj preradi poprimaju nove obrise često prikrivene romantizacijom tradicionalne ženske uloge.

Pozivamo sve zainteresirane na predavanje o temi koja postaje sve važnija globalno, ali i u kontekstu hrvatskoga društva.

Content