Department of Sociology

Sudioničko upravljanje u kulturi

Prof. dr. sc. Vjeran Katunarić i mr. sc. Mirko Petrić sudjelovali su u programu međunarodne interdisciplinarne konferencije „Sudioničko upravljanje u kulturi: Istraživanje praksi, teorija i politika. URADIMO ZAJEDNO“, održane u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u razdoblju od 22. do 24. studenog 2017.

Mr. sc. Mirko Petrić bio je izlagač a prof. dr. sc. Vjeran Katunarić respondent na okruglom stolu na temu „Koliko smo odmakli? Razvijanje sudioničkih upravljačkih praksi u Hrvatskoj. Prilozi razmatranjima kritičkih javnih politika“.

Mr. sc. Mirko Petrić bio je također izlagač na okruglom stolu „Novi obzori javne kulture: koji tip institucionalnih praksi trebamo?“

Konferenciju je organizirala Zaklada "Kultura nova" u partnerstvu s EPK Rijeka 2020 te suradnji s Europskom kulturnom zakladom (ECF) i Međunarodnim udruženjem umjetničkih vijeća i agencija u kulturi (IFACCA), u okviru projekta "Pristupi sudioničkom upravljanju u kulturi" koji podržava UNESCO-v Međunarodni fond za kulturnu raznolikost. Konferenciju je također podržao i regionalni međuvladin forum Srednjoeuropska incijativa (CEI), a ponijela je i oznaku mreže kulturne politike ENCATC.

Više o programu konferencije možete doznati ovdje.

   

Content