Department of Sociology

Metodološki aspekti relacijskih istraživanja identiteta

Metodološki aspekti relacijskih istraživanja identiteta

Mr. sc. Mirko Petrić, doc. dr. sc. Željka Zdravković i Ivan Puzek, mag. soc. sudjelovali su u radionici "Metodološki aspekti relacijskih istraživanja identiteta", održanoj na Umjetničkoj akademiji u Splitu u razdoblju između 26. i 29. svibnja 2017. Radionica je održana u okviru projekta Relacijski rodni identiteti u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive (GENMOD), koji financira Hrvatska zaklada za znanost.

Uz voditeljicu projekta prof. dr. sc. Ingu Tomić-Koludrović, te članove/ice projektnog tima s Instituta društvenih znanosti „Ivo Pilar“ i Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru, u radionici su sudjelovali konzultant doc. dr. Predrag Cvetičanin (Centar za empirijske studije kulture jugoistočne Evrope, Niš) te dr. Zilka Spahić Šiljak (izvršna direktorica TPO Fondacije Sarajevo i pridružena istraživačica na Sveučilištu Stanford). 

Tijekom radionice raspravljalo se o mogućnostima istraživanja relacijskih identiteta u društvenim istraživanjima i načinima na koje se stavovi, prakse i rodni odnosi mogu istraživati anketnim upitnikom. Radionica je rezultirala i formuliranjem upitnika za anketno  ispitivanje stavova, praksi i rodnih odnosa, odnosno rodnih i klasnih nejednakosti u suvremenom hrvatskom društvu.  


Content