Department of Sociology

Regionalna škola policy analize - Zadar, 5. - 9. 10. 2015.

Regionalna škola policy analize - Zadar, 5. - 9. 10. 2015.

Od 5. do 9. listopada 2015. godine u Zadru će se održati Regionalna škola policy analize koju organizira Istraživački centar GONG - a u suradnji s Odjelom za sociologiju Sveučilišta u Zadru. Tema ovogodišnje škole je "Moć broja u političkom odlučivanju i policy analizi", s fokusom na kritičkom razumijevanju i primjeni kvantitativnih istraživačkih metoda u policy istraživanjima i javnom zagovaranju.

Škola je namijenjena prvenstveno istraživačima iz organizacija civilnog društva, ali je otvorena i zainteresiranim znanstvenicima, a zamišljena je kao kombinacija predavanja, rasprava i vježbi koje će sudionicima približiti praktične dobiti i izazove od korištenja kvantitativnih podataka i metoda u svom radu usmjerenom na promišljanje i poticanje pozitivnih durštvenih promjena. Sudionici dolaze iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

S Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru sudjeluje nekoliko nastavnika i studenata. Dio programa bit će otvoren za zainteresiranu stručnu javnost. Cjelokupni program se održava u IMPACT centru u Zadru.

Program Regionalne škole možete pronaći ovdje.

Content